Welkom bij ons Blog archief. Hier kun je onze wat oudere artikelen terug vinden zowel per categorie als per maand.
Natuurgeneeskunde

Duizendblad

Ofwel Achillea Millefolium, is genoemd naar de held Achillis uit de Griekse Mythologie. Het kruid werd gebruikt door Achilles om zijn soldaten te behandelen. Duizendblad wordt ook wel wondkruid genoe... lees meer..

Algemeen

Reiki een gave?

Afgelopen tijd heb ik meerdere keren te horen gekregen dat het zo mooi was dat ik deze ‘gave’ heb, dat ik mensen met de universele energie kan ondersteunen. En dan schrik ik eigenlijk een ... lees meer..

Natuurgeneeskunde

Kruiden als thee

Kruiden worden veelal ingezet als thee, waarbij ze voor medicinale doeleinden worden gebruikt. De dosis die gebruikt wordt voor deze thee is vaak sterker dan gebruikt wordt voor een "gewone" thee. Hi... lees meer..

Algemeen

Reiki, de energie

Reiki is geen wondermiddel en dus absoluut ook GEEN vervanging van de reguliere geneeskunde. Wat doet deze energie dan wel? Het motiveert en activeert ons zelfgenezend lichaam, onze gedachten en spiri... lees meer..

Natuurgeneeskunde

Weegbreebalsem

Weegbreebalsem werkt goed tegen insectenbeten, brandnetelsteken en netelroos. Het recept:Doe de bijenwas in een hittebestendige kan en verwarm deze au bain-marie. Zodra de bijenwas gesmolten is, kun ... lees meer..

Natuurgeneeskunde

Kruiden en thee

Vanaf vandaag hebben wij ook kruiden en thee in ons assortiment opgenomen, omdat deze een aanvulling geven op de holistische genezing die wij aanbieden. Kruiden kennen een aantal verschillende verwer... lees meer..

Natuurgeneeskunde

Goudsbloem olie (Calendula)

Van veel kruiden kan een geneeskrachtige olie worden gemaakt door ze voor een geruime tijd in een olie te laten trekken. Deze olie kan dan vervolgens vermengd worden met crème of zalf, maar ook... lees meer..

Natuurgeneeskunde

Artritis & Artrose Olie

Artritis en artrose veroorzaken vaak erge pijnklachten. Een specifieke massageolie voor deze pijnklachten kan dan verlichting bieden. Breng deze olie regelmatig aan op de pijnlijke plekken, ook als de... lees meer..

Natuurgeneeskunde

Goudsbloem

Latijnse benaming: Calendula OfficinalisGoudsbloem wordt al eeuwen lang gebruikt voor genezing. In het oude Griekenland, Rome, India en arabische wereld werd de goudsbloem al voor medicale doeleinden ... lees meer..

Reiki

Een healing geven

Bij de meeste inwijdingen is het zo dat als je deze hebt ontvangen je met deze energie een healing aan anderen kunt geven. Let hierbij altijd wel op de "Wet van vrije wil". Dit houdt in dat je nooit z... lees meer..

Natuurgeneeskunde

Zelf crème maken

Het maken van een eigen crème die je kunt gebruiken als bodycreme is niet echt moeilijk, je moet er alleen even de tijd voor nemen.Zelf maak ik regelmatig mijn eigen, zoals ik het noem, Almond ... lees meer..

Algemeen

Universele Energie

Is er een verschil in het ontvangen van de universele energie.Het antwoord hierop is een volmondig JA. Je kunt op verschillende manieren de energie ontvangen of door je heen voelen stromen. De meest b... lees meer..

Natuurgeneeskunde

Lippenbalsem

Hoe leuk is het om je eigen lippenbalsem te maken.Het is helemaal niet zo moeilijk en daarnaast weet je ook welke producten je erin hebt gedaan. Hier het recept:20 gram sheaboter20 gram bijenwas50 ml... lees meer..

Algemeen

Natuurwandeling

Natuurwandeling; één worden met de natuur Wij gaan in de maanden juli, augustus en september een aantal natuurwandelingen organiseren. Op dit moment hebben wij er 3 in Nederland en 2 in... lees meer..

Natuurgeneeskunde

De (Grove) Den

De Den kan in heel Europa gemakkelijk worden gevonden, vooral in de wat koudere gebieden zoals Scandinavië. Zijn energie kan op vele manieren helpen met genezing, zowel fysiek, emotioneel als spi... lees meer..

Algemeen

Reiki anno 2019

Vroeger was het heel normaal dat je voor een Reiki cursus en inwijding naar de praktijk of het huis van een Reiki Master ging. Vaak was het zo dat deze wat verder weg woonde en je heen en weer reisde.... lees meer..

Algemeen

Ik heb een inwijding ontvangen en nu?

Dit is een van de vragen die ik regelmatig te horen krijg. Ook krijg ik vaak de vraag hoe je de energie kan gebruiken en hoe deze te activeren. Ik ga proberen in dit artikel een en ander uit te leg... lees meer..

Algemeen

Wij vullen elkaar aan

Wij vullen elkaar aan Het is wel heel mooi en apart dat je als man en vrouw niet alleen in het huwelijk maar ook met Reiki elkaar aan kunt vullen. Dit is iets dat Herman en ik jaren geleden niet hadd... lees meer..

Natuurgeneeskunde

Aromatherapie, een allrounder

Veel mensen denken dat aromatherapie alleen kan helpen bij fysieke klachten, echter het kan ook gebruikt worden voor mentale klachten. Daarnaast kan aromatherapie je ook helpen op je spirituele pad, b... lees meer..

Natuurgeneeskunde

Aromatherapie

Vanaf vandaag mag ik me gecertificeerd aromatherapeut noemen. Iets wat al geruime tijd op mijn lijstje stond om te doen. Het is voor mij een mooie aanvulling voor waar ik voor sta en waar ik mee bezig... lees meer..

Natuur Spirits

Undines

Ik heb de afgelopen dagen, naar aanleiding van de inwijding, wat vragen gekregen over de energie van de Undines, wat doet deze energie en hoe te gebruiken. Als Fairyologist werk ik veel met Fee&eu lees meer..

Algemeen

Ik ben Reiki Master

"Ik ben Reiki Master" Dit is een antwoord die ik met enige regelmaat te ‘horen’ krijg. Waarschijnlijk wil diegene daarmee de graad aangeven die zij/hij heeft ontvangen, maar een Reiki Mas lees meer..

Algemeen

Aromatherapie

Etherische oliën hebben een geneeskrachtige werking bij lichamelijke en psychologische klachten en ondersteund op een holistische manier het zelfgenezend vermogen. Iedere olie heeft een bepaalde ... lees meer..

Algemeen

Crystal Grid workshop

Afgelopen zondag, 27 januari, hebben we de Crystal Grid workshop gedaan. Was een super leuke middag waarbij iedereen heeft kunnen oefenen met de verschillende grids en kristallen. Op naar de volgende ... lees meer..

Algemeen

Reiki Online in 2019

De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest om de dingen die we al langere tijd voor ogen hadden te gaan realiseren. Allereerst zijn we begonnen met onze website. Deze hebben we in een nieuw jasje... lees meer..

Algemeen

Reiki voor de beginner Deel 7

Affirmatie en IntentieTwee mooie woorden maar wat houd het nou allemaal in. Er wordt gezegd dat ze belangrijk zijn om bepaalde dingen voor elkaar te krijgen, maar hoe dan en waarvoor ? AffirmatiesIed... lees meer..

Algemeen

999 Energie

999 Energie Je hebt het vast al een paar keer zien staan of over gelezen, maar wat is nu het eigenlijk en belangrijker voor wie is het bestemd. 999 staat voor de frequentie waarop de energie trilt, ... lees meer..

Algemeen

Reiki voor de beginner Deel 6

Reiki verandert je levenJa, het klinkt gek, maar het is echt zo. Je gaat jezelf weer ‘herontdekken’. Je gaat merken dat je anders naar dingen gaat kijken, anders gaat reageren, rustiger wo... lees meer..

Algemeen

Reiki voor de beginner Deel 5

Visualiseren en symbolen In een groot aantal inwijdingen wordt er gesproken over symbolen, hoe ze te gebruiken en waar je ze voor toe kunt passen. Nu zijn er symbolen die zo complex zijn dat je ... lees meer..

Algemeen

Reiki voor de beginner Deel 4

Geleid worden door je gidsen Ja, je leest het goed. Iedereen heeft een Gids. Dit kan je beschermengel zijn, maar ook een andere gids die zijn hele leven bij je is of zelfs in meerdere levens je bijst... lees meer..

Resultaten 1 - 30 van 195
keyboard_arrow_up